• 40343459
  • 34046152
  • 34046168
  • 34046001
  • 34045940

Αρχοντικό Βογιάρου

Καλώς ήλθατε στο Αρχοντικό Βογιάρου!
Το αρχοντικό Βογιάρου είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας στα Τζουμέρκα Ιώαννινων στο χωριό Καλαρρυτες που παρέχει υψηλού επιπέδου φιλοξενίας στους επισκέπτες προσφέροντας Lux δωμάτια και σουίτες. Παρολαυτά το προτιμούν επισκεπτες που θέλουν διαμονή και ξενοδοχεία στα γύρω χωριά όπως Συρράκο, Πράμαντα ακόμα και αυτοί που εχουν προορισμό τα Ζαγοροχώρια.

Το αρχοντικό Βογιάρου είναι ένα αρχοντικό του 1873 που αναπαλαιώθηκε, επεκτάθηκε και σήμερα μετατράπηκε στον παραδοσιακό ξενώνα του Βογιάρου.

Η εξαιρετική του θέση, το υπέροχο περιβάλλον και η άριστη φιλοξενία γίνονται ο απόλυτος συνδυασμός απολαυστικών και αξέχαστων διακοπών.

Ιδανικό για όλες τις εποχές αφού κάθε εποχή έχει το δικό της χρώμα και ιδιαιτερότητα.Τα Τζουμέρκα Ιώαννινων και το χωριό Καλαρρύτες είναι ένας προορισμός που θα σας μείνει για πάντα αξέχαστος.

Αρχοντικός ξενώνας στα Τζουμέρκα Ιωαννίνων
Χτίστηκε το 2008 με αγάπη και μεράκι στα πρότυπα της τοπικής αρχιτεκτονικής για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του χωριού.

Μέρος του ξενοδοχείου αποτελεί κι τμήμα του παλιού αρχοντικού Βογιάρου χτισμένο τον 19ο αιώνα και πλήρως ανακαινισμένο το 2008.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλον το χρόνο όπως και το εστιατόριο που προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις και ηπειρώτικες πίτες.

Περιοχή

Οι Καλαρρύτες εντάσσονται γεωγραφικά στην περιοχή των Τζουμέρκων και είναι χτισμένοι σε υψόμετρο 1200 μ. Απέχουν από τα Ιωάννινα 56 χλμ. και από Άρτα 82 χλμ. Το καλοκαίρι είναι ανοιχτός και ο δρόμος από Θεσσαλία μέσω Μπάρου (2190 μ. υψόμετρο).

Το 1978 οι Καλαρρύτες χαρακτηρίστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού «παραδοσιακός οικισμός ιδιαιτέρου κάλλους» για την αρχιτεκτονική τους, τις απαράμιλλες φυσικές τους ομορφιές που συνδυάζονται αρμονικά με τα γύρω δάση, τα τρεχούμενα νερά.

Δραστηριότητες

Πεζοπορία σε μικρές και μεγάλες διαδρομές (Καλαρρύτες-Συρράκο, Καλαρρύτες-Μύλος Κουϊάσας, Καλαρρύτες-Άγιος Γεώργιος, Καλαρρύτες-Κηπίνα)
Βόλτα στο χωριό στα γκαλντερίμια, πάνω στα 30 περίπου γεφύρια
Βόλτα με άλογα, με τον τελευταίο αγωγιάτη του χωριού
Ψάρεμα στον Καλαρρύτικο ποταμό
Ράφτινγκ και καγιάκ κατά μήκος του Αράχθου (από θέση Πλάκα)
Αξίζει να επισκεφτείτε

Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών που χτίστηκε τον 15ο αιώνα
Την Ιερά Μονή Κηπίνας, χτισμένη το 1212 στο μέσον ενός τεράστιου βράχου
Το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Αγγ. Γκολφινοπούλου στην πλατεία Καλαρρυτών
Το σπήλαιο «Ανεμότρυπα» στα Πράμαντα, 18 χλμ. από Καλαρρύτες
Εκδηλώσεις στους Καλαρρύτες

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα
Της Ζωοδόχου Πηγής (Μοναστήρι Κηπίνας): πανηγύρι
Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου: εκδηλώσεις Επανάστασης Καλαρρυτών-πανηγύρι
26 Ιουλίου, Αγίας Παρασκευής: πανηγύρι
15 Αυγούστου: πανηγύρι
Κλείσιμο